2021/2022

ŠKOLNÍ PŘEBOR V ATLETICE - 28. 6. 2022

 
------------------------------------------------------------------------

Krajské kolo OVOV - 5. a 7. místo

V pátek 6. května proběhlo ve Stráži pod Ralskem krajské kolo OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů). Naši školu reprezentovaly dvě studentky, Jana Andrejsková (1.0) a Nikola Mejsnarová (4.0), obě se kvalifikovaly díky druhému místu v okresním kole. Ve všech disciplínách předvedly skvělé výkony a nakonec se umístily ve svých kategoriích na 5. místě (Nikola) a 7. místě (Jana).

RunCzech - juniorský maratón -  3. místo

Ve středu 27. dubna se v Liberci uskutečnilo krajské kolo RunCzech Juniorského maratónu. Naše družstvo předvedlo výborný výkon a závod dokončilo na krásném 3. místě, hned za dvěma družstvi ze sportovky Jilemnice.

Volejbalový zápas učitelé x studenti

Ve středu 20. dubna se odehrál klasický volejbalový zápas učitelů proti studentům. Diváci mohli vidět kvalitní a dramatický zápas, ve kterém se z vítězství 3:1 (25:19, 23:25, 25:13, 25:21) radovalo družstvo učitelů.

OVOV - okresní kolo, postup na krajské kolo

V pátek 8. dubna se v Turnově uskutečnilo okresní kolo OVOV. Naše družstvo obsadilo 5. místo. Mezi jednotlivci se ve svých kategoriích na 2. místě umístily Nikola Mejsnarová (4.0) a Jana Andrejsková (1.O), obě postupují do krajského kola.

Nela Sadílková (5.0) - mistryně světa ve windsurfingu

Na mistrovství světa ve windsurfingu, které se konalo 23. - 30. 10. 2021 v Torbole na jezeře Lago di Garda, získala ve třídy Techno 293 zlatou medaili v kategorii U-17 Nela Sadílková, studentka kvinty na našem gymnáziu.

Po hořkém čtvrtém místu z mistrovství Evropy v Tallinnu přišel titul mistryně světa. Obrovská euforie a velká radost pro všechny fanoušky českého windsurfingu a jachtingu. Nela Sadílková skončila s obrovským náskokem před svými soupeřkami.

 „Stále tomu nemůžu uvěřit, že se to povedlo. Závodní týden byl hrozně náročný a dlouhý, odpočítávala jsem hodiny, kdy už to konečně skončí, a zakončila jsem závod vítězstvím v poslední rozjížďce. To byl nádherný pocit!“ Nela Sadílková bude na Technu 293 pokračovat i v příštím roce, takže se máme na co těšit!