2. místo ve florbalovém turnaji pro GIO

08.12.2011 09:02

Dne 6.12.2011 se ve Sportovní hale TJ Turnov ve Skálově ulici uskutečnil florbalový turnaj středních škol, kterého se zúčastnili studenti GIO. Nutno podotknout, nevedli si vůbec špatně, a v konečném zúčtování obsadili chvályhodné 2. místo. Turnaje se zúčastnilo 9 škol (4 z Turnova, 2 ze Semil, 1 z Vysokého n. J., 1 z Jilemnice a 1 z Lomnice n. P.). Družstva chlapců byla rozdělená do 3 skupin po 3 družstvech. Ve skupině jsme se střetli s OAHŠ Turnov, které jsme porazili až na samostatné nájezdy 2:1 (ve hře skóroval Otmar. D., samostatný nájezd proměnil T. Miksánek). Ve skupině jsme se dále střetli s družstvem GYM Turnov, které jsme porazili 2:0 (za družstvo GIO skóroval V. Závěrka a F. Maťátko).

Vítězství ve skupině nás katapultovalo do finálové skupiny, kde jsme se v 1. zápase střetli se SZŠ Turnov, který jsme vyhráli po samostatných nájezdech 2:1 (za družstvo GIO skóroval T. Miksánek a při samostatném nájezdu J. Roztočil, chvála patří i Heřmanovi, který vychytal už 3. samostatný nájezd). V druhém finálovém utkání, v kterém šlo o 1. místo, jsme se střetli s družstvem ISŠ Semily, které na tom bylo po florbalovém stránce velmi dobře. Vítězství 3:2 ve prospěch ISŠ je zasloužené. Za družstvo GIO skóroval T. Miksánek, který se katapultoval do čela střelců GIO Semily, 1 gól si po chybě obránce dalo družstvo ISŠ vlastní.

Celkové 2. místo lze hodnotit za velmi úspěšné, rád bych uvedl jména studentů GIO Semily, kteří se na skvělém výsledku podíleli a kterým bych chtěl za předvedené výkony poděkovat. Jmenovitě to jsou Šimon Heřman (gólman), Jakub Roztočil, Jan Plíva, Filip Maťátko, Vojtěch Závěrka, Sebastian Kuršel, Tomáš Miksánek, Daniel Otmar, Šimon Šoltes.