Okresní kola v basketbale

14.11.2012 14:55

Ve čtvrtek 8. 11. 2012 družstvo dívek reprezentovalo GIO v okresním kole basketbalu. Na turnaj konaný ve sportovní hale v Jilemnici jsme odjížděli s velkými ambicemi a doufali v úspěch, jelikož se dívky poctivě každý týden připravují v rámci tréninků basketbalového kroužku. Turnaje se celkem účastnila pouze tři družstva, GIO Semily, HŠOA Turnov a pořádající Gymnázium a SOŠ Jilemnice. Hrálo se systémem „každý s každým“, přičemž zápas trval 2 x 15 minut čistého času.

První zápas jsme sehráli s domácím družstvem. Již od začátku jsme byli jasnými favority a to nejen díky výškové převaze, ale také vynikající osobní obraně. Již během několika prvních minut dívky získaly slušný náskok 12-ti bodů. Střelecky se dařilo, ale nutno konstatovat, že velké hřiště dělalo dívkám problémy s orientací, což vedlo k velkému množství technických chyb. Během zápasu si s chutí zahrála všechna děvčata a zápas nakonec skončil 17:8 ve prospěch GIO.

Zápas s Turnovem byl o poznání těžší. Turnovské dívky byly „vyhranější“ než Jilemnice a také svou výškou se dorovnávaly našim děvčatům. Zápas byl dlouhou dobu vyrovnaný bez bodů na obou stranách, ale nakonec jsme opět díky vynikající obraně, bojovnosti (mnohdy vedoucí až k slzám a bolesti J) a touze vyhrát dosáhli vítězství 10:4. Naše hra nebyla bez chyb, které bude nutno do vyšších kol soutěže co nejvíce eliminovat, jelikož vedou ke zbytečným ztrátám míče a šanci skórovat.

Na závěr je nutno dodat, že vítězství v okresním kole zaručuje postup do kola krajského, které se bude konat do konce kalendářního roku. Děkujeme dívkám za skvělou hru, bojovnost a reprezentaci GIO a přejeme jim do dalšího kola mnoho sportovního štěstí a úspěchů.

 

O týden později sehráli svůj turnaj i chlapci. Zde jsme tak úspěšní bohužel nebyli a po jediné remíze jsme obsadili celkové 5.místo.